Reteta de preparare a papanasilor deliciosi

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 8 Iul 2014 | 18915 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 lg de zahar
  • 1|2 lg bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 200gr faina
  • coaja de lamaie si portocala
  • putina sare
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor deliciosi:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mâna dată prin făină formaţi 9 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat. În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi. În mod normal, papanașii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare.

Acest timp depinde de mărimea papanașilor și de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanașii să nu se prăjească doar la suprafață și să rămână cruzi în mijloc. Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veți scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele.Se servesc cu smantana si dulceata de afine.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor deliciosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti